onsdag 4 juni 2014

Festligheter på festival

Onsdag, idag sparkar festivalen igång. Gårdagen blev blöt o det verkar som om hela campen mår lite halvt om halvt idag.  Som det ska vara med andra ord.

Det är kallt, mulet o ingen sol når igenom molntäcket. När man går omkring blir man mystiskt fuktig i kläderna men vattnet syns inte i luften.

Startade dagen med en välbehövlig varm dusch, o det var ingen kö!! Frukosten känns lyxig i år, har med överblivna tomater som jag inte hann äta upp innan jag drog o två kilo äpplen för lite fräscht tuggmotstånd.  Fibrer är sällsynta så ett väl inpackat paket med falu rågrut hängde också med. Helt värt! Nyponsoppa, blåbärssoppa, festis, mjukost i tub och skärgårdskaka är ett måste. Till efterrätt blir det färdigblandad gin o tonic, o så är man igång igen.

Höna o jag går på promenad o kollar in de nya matvagnarna o knallarna som står utanför campingen. Hittar i vanlig ordning "metallbibelförespråkarna" och den snurrande tjuren som envisas med att spela technomusik. På vägen tillbaka ser vi en kille på knä omgiven av metallbiblare. Han tröttnar straxt på babblandet av påhejande hängivna troende o utbrister upprört "Håll käften! Jag ber!" Sånt händer nog bara på festival.

Såg förresten en underbar bild som PRO hade, jag funderar på vad pelargonen, dinosaurien och duvan har med rock att göra...

Verkar som om högtalare är årets grej. I "vår" ände av campingen brukar det inte vara alltför mycket stora högtalare men i år verkar det mer populärt. Återstår att se om det innebär sämre sömn än vanligt eller om dessa camps också tänkte sova. Inatt var det helt ok, så brukar det iofs vara första natten innan alla kommit.

Hmm, såg precis seriefigurer svansa förbi campen. 

Freak kitchen är första band som vi besöker o sångaren är något av en komiker mellan låtarna. Mr Skrål hävdar att sångaren inte var på sitt allra bästa humör men det var gott nog. Kul!

Inga kommentarer: