söndag 10 november 2013

Dag 1 New York

Vi vaknar sent på grund av tidsskillnaden o kommer inte iväg från hotellet förrän vid 11. Vi kliver förbi Madison Square park med sin farmers market på jakt efter frukost. Hittar en restaurang som precis öppnat för dagen och serverar mexikanskt. Jag beställer quesadillas och misstänker att guacamole som beställs in som aptitretare är något jag kommer se mer av i denna stad.

Vi går till Union Square o tar våra nyligen inhandlade 7-dagarskort och tar tuben till Times Sqaure. 




Vi promenerar upp till Central Park o promenerar runt ett tag. Köper en kaffe, lyssnar till opera, musik, kollar på såpbubblor. Vi kliver omkring i parken och ser Belvadare Castle och sätter oss på en bänk o slappar.





Vi smyger oss in på Natural History Museum och tar reda på att museet har öppet på måndag, då blir det museeumbesök. Vi tar tunnelbanan ner till 34th street och går igenom Korea Town ner till hotellet. Hur många butiker som helst som har pärlor, halsband, väskor, klockor o peruker. Vi ser en sambaorkester med följe i röd fjäderplym. 

Vi hittar en bar längre ner på gatan från hotellet som heter Greys Bar. De har god guacamole och jag beställer en Brooklyn Lager, känns som hemma. Beställer efter det en goat cheese salad med hallondressing (?) och en till öl. Ljudnivån är ganska hög men det är en behaglig bar. I like it! O det är bara 50 meter hem till sängen! De visar golf och baseball på massor av tv-skärmar. Reklamen är dötrist.

Spenderade resten av kvällen med att kolla på Big Bang Theory-avsnitt som vi aldrig sett förr.

Inga kommentarer: