söndag 10 november 2013

Dag 4 och 5 New York och hemresa

Som vanligt tar vi oss ut sent på dagen och frukost blir tidig lunch istället. På vardagar har Greys Bar lunchmeny så jag beställer en hamburgare med avokado. Vi tar oss sedan till American Museum of Natural History o spenderar tre-fyra timmar där. Inser att jag är mycket intresserad av de avdelningar som visar livet hos indianer o befolkningar som bor långt bort från vår vanliga civilisation. Både oceaniska, afrikanska, indianer och asiatiska folkslag visas upp i utställningarna. 



Efter allt traskande tar vi en liten paus och tar tunnelbanan ner till Penn Station och letar oss fram till Macy's där en del presenter försöker hittas. Vi hittar inget roligt så vi går ner mot vår gata. Vi kliver in på The Hog Pit som är det bästa stället på gatan inser vi efter bara några låtar. De spelar 90-talsmusik och både jag och Demidon drömmer oss tillbaka till vilken musik vi spelade in på band! Vi beställer Mozarellasticks och Key Lime Pie. Till huvudrätt blir det grilled cheddar för mig, det är typ toast med ost. Knepigt, känns som något man äter när man inte orkar laga mat. Kvällen avslutas med att försöka ta reda på vad det innebär att amerikanska regeringen gör en "shut down". Enligt den brittiska reportern på TV verkar det mest betyda att ett gäng turister blir ledsna för att frihetsgudinnan stängs ner några dagar... Vi garvar lite åt amerikanernas intresse för knepiga nyheter och försöker desperat hitta big bang theory på den kanal som tidigare gett oss intressanta kvällar men de sänder bara baseball som verkar vara någon form av specialmatch.


Sista dagen i New York 

Vi startar med att packa ihop väskorna och checka ut från hotellet. Vi beställer en taxi till kl 2 och promenerar sedan västerut mot High Line. Vi blir nästan överkörda  på trottoaren av en man i en liten gräsklippare. Vi får gå några kvarter för att hitta en uppgång till High Line men väl uppe så är det lummigt och grönt och otroligt varmt. Måste vara över 25 grader. När vi gått till slutet hittar vi ett torg vid 14:e gatan som ska ha goda milkshakes (Demidon googlar fram det!) och jag ser nöjt hur en jordgubbsmilkshake placeras framför näsan på mig. Den är sjukt god! En hamburgare passar bra till det. Sedan går vi vidare till tunnelbanan, provar att åka tvärs över gatorna till Union Square o sätter oss på en bänk o kollar på folk. Vi upptäcker att fyra varv runt en park är vad folk i New York promenerar på lunchen. Man äter promenerandes. Det är därför det varit så svårt att hitta frukostställen!! Folk äter "on the fly". 


Sedan bär det av till flygplatsen. Där köper jag lite godis, några magneter och en whiskey. Sedan går flygresan hem ganska fort och vi får se otroligt vackra norrsken över Grönland och Island. De är mestadels vita och gröna men i underkanten blir de blå och till och med lila-röda. Underbart magiskt att få se dem utan moln och på så hög höjd, kändes nära. Har aldrig sett det förut. Tittar på filmerna Epic och Croods. Hinner med två CSI-avsnitt också men sover dåligt. Åker taxi hem till Demidon, packar om väskorna lite, hade 1.5kg övervikt i New York som jag fick peta ner i Demidons väska... Byäldsten drar nöjt upp kudden ur hans ytterfack på väskan. Tar pendeln hem och möts nästa dag av denna ynkliga varelse som ingen brytt sig om på jobbet...


Inga kommentarer: