söndag 28 december 2014

Resa mellan Bangkok och Siem Reap

Vi sticker iväg efter frukost kl 8 på morgonen och åker charterbuss till lunchstället vid gränsen. Där äter vi jättegod mat under kristallkronor i ett skjul. Känns lite bisarrt men ok. På vägen till lunchstället stannar vi vid en mack där toaletterna består av avancerade hål i marken.

Efter lunchen är det dags för gränspassage och denna procedur tar nästan 3 timmar. Själva utpasseringen från Thailand går supersmidigt i jämförelse med inpasseringen till Kambodja. Visumproceduren är ett mindre skämt och sedan får vi stå länge i kö för att bli registrerade o komma in. Väl på insidan haffar vi en transferbuss och blir körda ca 1km till busstationen där vår Kambodjanska buss väntar.

Vi åker vidare genom Kambodja mot Siem Reap och mörkret faller. Landskapet är väldigt platt och det känns som om varenda bit sim går att odla på utnyttjas. Vi stannar till vid ett ställe för att äta middag, det är ett jättestort hus mitt ute i ingenstans men maten är helt ok trots massor av flygfän och en toalett som där halva djungeln bestämt sig för att bo. Där fanns kackerlackor, gräshoppor, nattfjärilar, skalbaggar och spindlar. Tror det är första gången jag lyckats sitta på en toalett o kissa samtidigt som jag i snabb takt måste lyfta runt fötterna på golvet för att slippa trampa på eller få insekter upp på tårna... Tur att det var en vanlig toastol iaf o inte ett hål i marken. Då hade det nog inte gått bra alls.

Vi fortsätter längs med den mörka landsbygden där husen har få elektriska lampor och kommer fram till Smileys guest house vid sjutiden. Vi packar in oss på rummen och går sedan ut för att ta några öl och hittar pubgatan ganska omedelbart. Kvällen blev längre för vissa än för andra, det blir så när ölen kostar 0.5 dollar, dvs 4 kr. Några öl intogs på ett matställe och sedan hörde vi hårdrock från ett coverband på andra sidan gatan så där blev det fler öl. Sedan fortsatte en tapper kärna på tre vidare till Roof top bar som hade en skateboardramp på taket. Det var intressant att se turisterna försöka ta sig upp och ner för denna ramp för att nå barborden som stod uppe på krönen. Ingen åkte dock skateboard, det gick jättebra att ramla utan sådana hjälpmedel.

Därefter tog vi oss hemåt men fastnade med ett gäng svenskar vid hotellområdet. Vid halv sex på morgonen gav jag mig och gick o sov, sedan var den tappra kärnan bara två.

Inga kommentarer: