tisdag 15 juli 2014

Nedresa och first encounter

Dagen börjar med en snabb taxifärd till Arlanda och jag försöker lokalisera forexkontoret där jag ska möta de övriga resenärerna. Det går bra, vi möts och får info osv och checkar slutligen in, bordar och flyger ner. Allt går lugnt till och alla kommer fram välbehållna. Utanför terminalen står den. Det rosa bussen. Vi kliver på och allt känns väldigt trångt, massor av baggage, nya människor, nya förhållningsregler, taklag, matlag men samtidigt lugn och ro bland alla nya intryck. Vi bor på camping men i bussen. Vi får också reda på att vi inte kommer sova på annat sätt än i bussen på hela resan.

Till lunch äter jag en 3:e-del av en pizza, dels för att den är stor men dels för att värmen inte gör en direkt hungrig. Vi äter på en restaurang på campingen o tar därefter en liten promenad i grannkvarteren. Det är mysigt, husen är ljusa i färgen med tegelröda tak.

Eftermiddagen spenderas med kortspel och slappande, en hel del omorganiserande av packning och en välbehövlig dusch. Därefter är det välkomstmiddag med grilltallrik. Det blir en tidig kväll och britsarna fälls ut i bussen så att madrasserna kan ockuperas.

Inga kommentarer: