söndag 27 juli 2014

Örnnästet och Salzburg

Campingen i Bled lämnas i tid på morgonen och jag har en känsla av att det var efterlängtat bland våra grannar. Vi åker först in i Österrike och genom några seriöst långa tunnlar, en var över 8 km. Vi kör rätt igenom Österrike och in i Tyskland där vi besöker Örnnästet som var Hitlers testuga. Utsikten är magnifik och vädret tillräckligt bra för att se en bra bit. Huset i sig får man bara se i sin helhet om man går en guidad tur och det gör vi inte. Huset är väldigt vackert, finare än jag trodde innan. Vägen upp till huset får vi åka buss och det är superbrant på vissa ställen. Vår rosa buss larmade för att det var för varmt i motorn redan på vägen upp till biljetthallen.



Vi far vidare till Salzburg som inte ligger så långt bort från Örnnästet. Salzburg är en liten stad men har massor av imponerande byggnader och kulturlivet vekar florera. Vi möter massor av finklädda människor på väg till någon större sammankomst i staden, osäker på vilken. Staden överblickas av ett stort slott som ligger på en höjd ovanför stadskärnan. Genom staden forsar ett ljusturkos vattendrag kallat Salzachshiffart.


Vi äter pasta och fikar på ett café.  Jag köper mozartkulor i en dyr affär och inser just i skrivande stund på taket att de ligger i min väska där nere och blir varma i bussen... Kanske borde packat om dem till resväskan...

Campingen är liten men praktisk, bad och dusch är ok men inte så mycket mer än så. Inget wifi utan avgift ger minuspoäng.

Inga kommentarer: