söndag 20 juli 2014

Tillbaka till Kroatien

Jag är med i matlag 1 och får gå upp extra tidigt för att plocka fram frukost och sedan är det dags att lämna campingen och rulla ut på vägen igen. Vi stannar vid ett ställe som ska ha några pyramider men fastnar vid entrén till området och får där reda på att det är ca 5 km vandring upp till toppen. Vi har inte riktigt tid eller lust till det utan trampar runt i en labyrint byggd 2013 ist. Det ska vara en sk energilabyrint men den ser inte så energisk ut.
Vi tuffar vidare genom landskapet och stannar för lunch bredvid en vacker sjö och äter tonfisksallad. Även detta mål är matlag 1s uppgift. Färden fortsätter sedan vidare mot gränsen och vi får allihop kliva ur och snällt visa upp pass i kontrollen. Allt går bra och gränssup intas. Vi spelar kort i bussen och en och annan öl drickes ur.
Snart är vi vid plitvicsjöarna och kör in på campingen. Det är alltid många dom stirrar på bussen och saktar in för att spana lite extra på den rosa bussen som åker runt. Vi är nu ganska vana med att plocka i och ur prylar inför och efter camping så att sätta upp campen går ganska fort. Middag äts på en av campingens restauranger och jag passar även på att tvätta lite kläder.
Dagen efter åker vi till plitvićsjöarna och promenerar runt hela dagen i området. Vi har säkert vandrat 3-4 timmar och vädret är strålande bra. Sjöarna är turkosa och så klara att man ser botten där det inte är vråldjupt. Vattnet är även fullt med fisk som flockas där vandringsleden möter vattnet i hopp om att några små ätbara smulor ska kastas i.
Kvällen spenderas med att fylla på vätskedepåerna både i kroppen och på bussen. Har haft ont i halsen två dagar och dagens träningspass med någorlunda backig terräng har tagit ut sin rätt och förkylningen har nu slagit klorna i mig. Förhoppningsvis går det över fort. Något säger mig att det är semesterförkylningen som slagit till från sina lömska skrymmor, men det är fler i bussen som är förkylda så semesterförkylningen kan faktiskt vara oskyldig i detta fall.



Inga kommentarer: