onsdag 16 juli 2014

Split

Första dagen på campingen är jag med i matlaget och får hjälpa till med frukosten.  Allt ska dukas fram och skivas upp och vi äter mjukt bröd, knäckebröd (dock mindre knäckigt än hemma), müsli, kaffe, te, oboy och vattenmelon.

Vi är igång redan vid nio och inser att dagen startar mycket tidigare här än hemma. Vi åker in till Split och kliver runt ett par timmar och hinner även med att klättra upp i det gamla klocktornet som har bra utsikt. Senare på dagen blir det alldeles för varmt så vi bestämmer oss för att åka tillbaka till campen. Bussresan in till Split och den ut är svettiga historiersom passar sig bäst runt lägerelden...

Eftermiddagen spenderas vid bussen och på kvällen åker halva gänget in till Split för middag och vi andra promenerar över till andra sidan viken för att söka upp en bra restaurang men det är helt dött på den sidan. Turisterna verkar inte hitta hit och därmed finns inte heller några restauranger. Vi kliver tillbaka till viken bredvid campingen och sätter oss på en restaurang med god mat och billiga priser.

Dagen efter har vi också en heldag i Split innan resan startar på riktigt med förflyttning av både folk och buss. Det blir en varm dag så dagen spenderas på stranden under parasoll. Bad och sol avslutas med ett ösregn som blixt från klar himmel och jag hade precis hunnit in i dusch och toahuset när det brakade loss. När jag duschat klart var det över och luften var mycket mindre fuktig. Ganska skönt då hela dagen varit svettigt varm. På kvällen åker några av oss in till Split och äter middag. Vi avslutar med glass på strandpromenaden. En skön och lugn dag. Kanske kan behövas då vi imorgon ska packa ihop allt och åka till Sarajevo via Mostar.

Inga kommentarer: